Stadsdelen Skönvik är vackert belägen, inramat av skog och vatten. Det är ca 2 km till Säters centrum med bussförbindelser vissa tider. Säter är en idyll med unik trästadkärna, med anor från 1600-talet. Säterdalen, en välkänd ravin med vandringsleder, ligger nära den charmiga innerstaden.
Kommunikationerna är mycket goda när det gäller flyg (Dala Airport), tåg och buss.

Sjön Ljustern är på sommaren ett populärt utflyktsmål för såväl fiskare som båtfantaster och inte minst alla badsugna. Stadsdelen Skönvik erbjuder mycket för var och en. I den lummiga skogen löper kilometervis av motionsspår, som vintertid är preparerade för skidåkning. Golfbanan med 18 hål, är en annan fin del av Skönvik. Dessutom finns boule, minigolfbana och tennisbana. Sim- och sporthall finns också här och inbjuder till många varierande aktiviteter.

En mötesplats
Skönvik är en utmärkt mötesplats i en uppiggande miljö. Magen behöver också uppmärksamhet då och då, vilket den får vid besök hos Restaurang Skönvik, där god mat serveras. Är det en glass eller någon annan godbit som behövs, är Café Oasen ett utmärkt alternativ.

Det finns mer
Stadsdelen Skönvik erbjuder mycket mer.
Varför inte ta en tur till oss! Vi lovar att du kommer att hitta fler "godsaker", som tilltalar dig.